Fizazree's FotoPage

By: Fiza Azree

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 16-Dec-2008 02:45 Email | Share | | Bookmark
Sekitar Kejohanan Bowling Tertutup MCCH 2008

Berikut adalah coretan dan gambar-gambar kenangan sekitar Kejohanan Bowling Tertutup MCCH 2008 yang diadakan di Trafford Centre pada 13 December 2008.


















Saturday, 25-Oct-2008 20:30 Email | Share | | Bookmark
Rosyam & Atirah's Farewell Dinner

Just now, we invited Rosyam, Atirah and their little baby Awatif Firuz Batrisya; for a small farewell dinner at our home. One of Atirah's friend (Yul from Liverpool) joined us as well. They are going back to Malaysia next Wednesday. The menu are bihun goreng, satay daresbury and rojak Penang We would like to take this oppurtunity to wish them all the best for their future undertaking and may each of their steps will bring to success..Bye bye Rosham & Atirah...















Thursday, 9-Oct-2008 16:20 Email | Share | | Bookmark
Open House Raya - Azree & Fiza

Alhamdulillah open house semalam berjalan lancar dengan izin Allah. Ramai yang datang. Start pukul 3.30 petang dah tamat kira-kira pukul 11.00 malam. Walaupun berlaku sedikit kesesakan lalulintas, tapi keadaan terkawal. Menu semalam ialah nasi hujan panas, ayam masak merah, kerabu mangga, bihun hailam, kek lapis, coklet muffin dan juadah kuih raya.























Monday, 29-Sep-2008 21:12 Email | Share | | Bookmark
Beraya di Geneva, Switzerland (1)

Tahun ni "terpaksa" beraya di luar Manchester..Bak kata pepatah membawa hati yang lara taktala tidak dpt balik beraya ke Malaysia..cewah cewah ayat..hehe.. Kita orang spend kat sana selama 4 hari 3 malam. A very nice country. Lain dari negara-negara lain.. Tidak boleh digambarkan dengan kata-kata. Both of us tak naik flight sebab just nak experience naik Eurostar. Cuma kena fork out lebih sikit duit naik train ni..From Manchester ke London naik Virgin, London ke Paris naik Eurostar, Paris ke Geneva naik train TGV. Total journey dari Manchester ke Geneva (plus minus stops) lebih kurang 20 jam. Rasanya ini first and last naik train kot..hehe.. Kat Geneva semuanya mahal. Memang kalau tinggal kat sini, nazak kita jadinye..Air coke tin kat UK only 40 pence tapi di Geneva harga dia CHF4 @ £2.20. Makanan halal ada a few restaurant Egypt, Pakistan, Indian and Iran. Harga semua mencekik darah.. Kebab CHF12 satu.. Anyway both of us enjoy kat sana..Banyak tempat menarik..Tak dpt nak cover semua dalam 4 days. But we try our best untuk cover all the interesting places. So berkesempatan pergi ke lebih kurang 25 tempat.

SUITE HOTEL, GENEVA SWITZERLAND



Inilah hotel tempat kami menginap. Namanye Suitehotel Geneva. Rate dia agak okey je.. Hotel ni 4 star..Reason kami pilih this hotel sebab ada kitchen so bolehlah masak sikit-sikit.

BALEXERT SHOPPING MALL, GENEVA



Balexert Shopping Mall ni situated opposite to our hotel. Jalan kaki je dah sampai. Agak besar jugaklah mall dia ni. Tapi harga barang agak mahal. Boleh la beli sikit2 je jadi kenang kenangan

MONT BLANC TOWN



Mont Blanc town ni lebih kurang 5 kilometer dari hotel kami menginap. So untuk ke sini kene amik bus. Kita orang beli tiket untuk one whole day which is CHF7.20 @ GBP3.60 per person. Tiket ni boleh guna untuk naik bus, train dan boat. Kat mont blanc town ni banyak kedai jam and souvenirs.

MONT BLANC BRIDGE







Mont Blanc Bridge ni quite panjang jugak.Dari sini boleh nampak banyak kedai-kedai pengeluar jam seperti Patek Phillipe, Rolex dan macam2 lagi jenama terkenal.Sebelah kiri pulak kita boleh nampak "Water Jet".

FLOWER CLOCK & PARK







Flower Clock memang point of interest kat Geneva. Ramai tourist datang amik gambar kat sini. Flower clock ni memang unik dan jam functioning. Setiap musim, council akan tukar design. Belakang Flower Clock ni ada park di mana ada service naik train untuk pusing that park.

GENEVA OLD TOWN













Old Town ni macam high street.Ada banyak kedai-kedai cenderamata, pakaian dan restaurant. Nampak cool je suasana kat sini. Bangunan-bangunan dia nampak lama tapi masih lawa.

PALAIS DE JUSTICE

Ini adalah bangunan makhamah di Geneva. A very huge and tall building. Tak berkesempatan nak masuk sebab ramai orang masa kita orang pergi. So just bergambar depan bangunan je.


Monday, 29-Sep-2008 18:40 Email | Share | | Bookmark
Beraya di Geneva, Switzerland (2)

REFORMATION WALL









The Reformation Wall stretches lebih kurang 100 meter, depicting numerous Protestant figures dari seluruh Europe. At the centre of the wall ada statues to William Farel, John Calvin, Theodore Beza, and John Knox. The Christogram can be seen below the statues. Base on sejarah, semasa zaman reformasi, Geneva was the centre of Calvinism, and its history and heritage since the sixteenth century has been closely linked to that of Protestantism. Due to the close connections to that theology, the individuals most prominently depicted on the Wall were Calvinists, nonetheless, key figures in other theologies are also included.Opposite to this wall, ada huge park dimana kita boleh lepak-lepak

REFORMATION MUSEUM















Reformation Museum ni terletak bersebelahan dengan Reformation Wall. Nak masuk museum ni kena bayar sorang CHF16.

CHESS PARK

Chess Park ni situated near to Reformation Wall. Ada giant size chess yang open to public. Memang lain dari yang lain.

ARCHEOLOGY MUSEUM








Archeology Museum ni terletak di bangunan tanah Museum Reformation. We have to excess from pintu masuk Reformation Museum. Dalam museum ni banyak tersimpan barang-barang zaman purba mcm tembikar, pinggan mangkuk, ukiran dinding, ukiran pada batu, arca, siling lama dan sebagainya.

UNITED NATION







Inilah ibu pejabat United Nation yang berpusat di Geneva, Switzerland. Opposite bangunan United Nation ada satu kawasan lapang di mana any bodies boleh datang dan tunjuk perasaan secara aman. Masa kita orang kat sana, ada a group of 60 people fron Iran datang tunjuk perasaan kat sini. “Broken Chair” monument di atas ni is to land mine victims at Place des Nations.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net